Su İçmek

Su içmek için susayana kadar beklemeyin. Sonbaharda daha fazla su içmeye dikkat edin. Yeterli su içmek, zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlayabilir, solunum yolunun kurumasını önleyebilir ve bağışıklığı artırabilir.

Sağlıklı Beslenme

Bu sezonun bize getirdiği çok sağlıklı seçenekleri düşünün. Bu sonbahar, meyvelerin ve sebzelerin, yağsız etlerin ve balıkların sıklıkla masanızda sergilendiği mevsimdir. Bu sezonun yıldızlarından biri, balkabağı sadece şekerin üzerinde yüzen tatlılar olarak düşünmeyin. Ana yemekte A ve C vitamini yönünden zengin balkabağı kullanmayı öğrenin. Fitosterol bakımından zengin kabak çekirdeği sadece kolesterolü düşürmekle kalmaz, aynı zamanda erkeklerde prostat semptomlarına da direnç gösterir.

Egzersiz Yapmak

Her gün düzenli tempolu yürümeyi ihmal etmeyin. Yetişkinler için, kalp atış hızınızı artırmak için haftada 150 dakika egzersiz yapmak ve haftada iki gün kas geliştirme egzersizleri yapmak önemlidir. Yürüme, koşma, bisiklete binme ve yüzme gibi favori sporlarınız için zaman ayırın. Bu nedenle vücudunuzun direnci artacak, metabolizmanız hızlanacak ve kemikleriniz ileride olası düşmelere hazırlıklı olacak ve kırılmayacaktır.

Sigarayı Bırakmak

Sigarayı bırakmak salgın süreç için bir fırsat haline gelir. Sigarayı bırakmanın vücudunuza sağlayacağı faydalar, aşağıdaki tüm tavsiyelerin toplamından daha değerli olabilir. Bunun için iç hastalıkları uzmanlarından ve göğüs hastalıkları uzmanlarından görüşmek üzere yardım alabilirsiniz. Tedavi planı ve sigarayı bırakma mücadelesinde yalnız olmadığımı hissediyorum.

Düzenli Sağlık Kontrolü

Her kış çok sayıda tıbbi hizmetle karşılaşmak yerine şimdi bir sağlık kontrolü yapın. Tıbbi muayeneleri ihmal etmeyin, tiroid hormonu ve D vitamini düzeylerini kontrol etmeyin, her yıl gözlerinizi ve dişlerinizi kontrol edin. Kadınlar ayrıca meme ve jinekolojik muayeneler için zaman ayırmalıdır.

El Temizliği

Ellerimizi Covid-19 enfeksiyonu anısına en az 20 saniye su ve sabunla yıkasak da bu çok önemli çünkü her sonbaharda grip riskini de azaltıyor. Ellerinizi yemeklerden önce ve sonra, maskeyi çıkarmadan önce ve sonra, arabadan inerken ve gerektiğinde en az 10-15 saniye sabunla yıkayınız.

Dışarı Çıkmak

Harvard Tıp Fakültesi uzmanlarına göre parklar ve halka açık bahçeler gibi yarış pistlerinde vakit geçirmek konsantrasyonunuzu artırabilir ve sizi daha mutlu edebilir. Maske taktığınız ve sosyal mesafeye dikkat ettiğiniz sürece, güneşin tadını çıkarmak için dışarı çıkmalısınız.

Klima Temizliği

Hatta yazın çıkan klima her yerde tozlu bir hale geldi. Kış boyunca küflenmeyi önlemek için filtreyi temizleyin ve gelecek sezon için temiz hava sağlamak için üreticinin talimatlarına göre dahili soğutucu bölümünde bir dezenfektan kullanın. Ayrıca çeşitli bacaların temizliği kontrol edilmeli, duman ve gaz (karbonmonoksit) dedektörleri bulunmalı, özellikle ısınma amaçlı soba, şömine, soba veya su ısıtıcıları kullanılan evlerde varsa piller değiştirilmelidir.

Grip Aşısı

Sonbahar veya kış aylarında evde, yatakta, eklem kas ağrılarında bir hafta geçirmek istemiyorsanız, grip aşısı almayı unutmayın, gribi önlemenin en iyi yolu budur. Yüksek risk grupları, özellikle kronik hastalıklardan mustarip olanlar ve yaşlılar, Covid-19 ile aynı yerde dolaşan ve aynı şekilde yayılan influenzaya karşı grip aşısı yaptırmak zorundadır.