Allah senin yanındaysa, herkes sana karşı olsa ne olur? 

O, sana karşı ise tüm dünya senin yanında olsa ne olur?

Allah'ın sevgisini kazandıysan, her şeyi kaybetsen ne olur?

O'nun sevgisini kaybettiysen her şeyi kazansan ne olur?

Hiç şüphe yok ki Allah'ın sevgisinde sınırsız ve sayısız yararlar vardır. Allah seni severse, diğer yaratıkların kalbini sana karşı sevgi ile doldurur, insanlar seni sever. İnsanların seni sevmesi elbette paha biçilmez bir hazinedir. Ama Allah seni severse, sana hikmet verir. Hikmet verilene ise pek çok hayır verilmiş olur.

Mesela hikmet verilen kişi sınırlı gelirle bile memnun olur. Hikmetsiz olan kimse ise sınırsız gelirlerle bile memnun olmaz.

Hikmetli olan kimse beğenilmeyen bir eşe sahip olsa bile memnun olur, hikmetsiz olan ise en iyi eşle dahi mutlu olamaz.

Hikmetli olan kimse düşmanı dost kılar, hikmetsiz olan kimse ise arkadaşını bile düşman yapar.

Hikmet paha biçilmez bir değerdir.

Kul eğer kaderine razı olup sabrederse hikmet verilir. Bu, Allah sevgisinin yararlarından biridir. Allah sana hikmet verdiyse sana huzur vermiştir. Huzur, bir memnuniyet halidir.

Hikmetli kişi, her şeyi kaybetse bile yine mutludur, bu huzuru kaybeden kişi, her şeye sahip olsa bile huzursuz ve güvensizdir.

Hikmet verilmeyen kişiye birçok nimet verilmiş olabilir: Mal, sağlık, güç, makam...

Lakin o dünyanın en mutsuz insanıdır. Onun için denilmiştir ki "Allah sağlık, akıl, mal, güzellik ve birçok nimet verir, fakat mutlak huzuru yalnız müminlere verir".

 

Huzur; insan mutluluğu için en önemli nedendir, bu da Allah'ın sevgisinin bir göstergesidir.

Allah seni seviyorsa, bu büyüleyici bir şeydir.

Çünkü seni göklerin ve yerin yaratıcısı seviyor, elinde her şeyi olan yüce yaratıcı seviyor.

Unutma O'nun elinde hem yerin altında olanlar, hem yerin üstünde olanlar, hem yanında olanlar, hem de uzakta olanlar vardır.

Allah'ın seni hatırlaması, senin O'nu hatırlamandan daha kıymetlidir. Çünkü sen O'nu andığın zaman bir ibadeti yerine getirmiş olursun. Fakat O seni ararsa senin üzerine rıza halini indirir. Senin üzerinde huzur ve hikmet verir. Bu öyle bir nimet ki buna çoğu insan ulaşamaz. Yine sana nimet olarak güvenliği verir, güvenlik ne paha biçilmez bir nimettir.

Mesela fakirlikten korkuyorsan fakir olursun. Hastalıktan korkuyorsan hasta olursun. Musibetten korkuyorsan musibete düçar olursun. Kalp krizi geçirmekten korkuyorsan kalp krizi geçirirsin.

 

İnsan Rabbini bilirse her şeyi bilir. Allah'ı bilmeyen kimse ise bütün bilgilerden mahrumdur, yoksundur.

Sana karşı Allah sevgisinin göstergelerinden biri sana memnuniyet verilmesidir. Kendi halinden, durumundan, maaşından, ailenden ve çocuklarından memnun olabilmen Allah sevgisinin sonucudur.

Memnuniyet ise mutluluğun nedenidir, mümin memnundur.

Allah'tan başka ilah olmadığına yemin ederim ki Allah'ı bilen bir kimsenin kalbine bakarsak orada mutluluğu görürüz.

Ne mutlu Müslüman olup huzur bulana.

 

Selam ve dua ile.