Rabbimiz bizleri içerisinde var ettiği dünya hayatı ile ilgili Kur’an-ı Kerim’in bir çok ayetinde bu hayata aldanmamız gerektiğini bize bildirmektedir. Bu uyarılardan biride Hadid Suresi 20.ayette şu şekilde bizlere aktarılmıştır;

“İyi bilin ki, iman ve onun gereği olan salih amelden soyutlanmış bir dünya hayatı, ancak gelip geçici bir oyun, gaflete düşüren bir eğlence, aldatıcı bir süs, birbirinize karşı övünme sebebi ve daha çok servet ve övünülecek nesiller çoğaltma yarışından ibarettir. Onun vaat ettiği zevkler, tıpkı yağmurun yeşerttiği bitkilerin hâline benzer ki, onun sulayıp yetiştirdiği bitkiler çiftçilerin pek hoşuna gider fakat bu göz alıcı bitkiler ve rengârenk çiçekler zamanla kurumaya yüz tutar ve bir de bakarsın ki tamamen sararıp solmuş ve sonunda çerçöp haline gelmişler. İşte dünyanın lüks ve ihtişamı da böyle yok olup gidecektir. Ahirette ise, ya zalimleri bekleyen çetin bir azap vardır, ya da müminler için Allah’ın bağışlaması ve hoşnutluğu. Demek ki, ahireti kazanmak için yaşanmayan bir dünya hayatı, sonu felâketle biten aldatıcı bir zevkten başka bir şey değildir.”(Hadid Suresi 20.Ayet)

Resulullah (sav) efendimiz ise bu konuda bizlere şu önemli nasihatlerde bulunmaktadır;

"Dünya caziptir, tatlıdır. Allah, onun tasarrufunu elinize verecek ve nasıl hareket edeceğinize bakacaktır ...”(Tirmizi)

“Kimin arzusu âhiret olursa, Allah onun kalbine zenginliğini koyar ve işlerini derli toplu kılar. Artık dünya boyun eğerek onun peşinden gelir. Kimin hedefi de dünya olursa, Allah onun iki gözünün arasına fakirliği koyar, işlerini de darmadağınık eder. Netice olarak dünyadan da eline, kendisine takdir edilmiş olandan fazlası geçmez.” (Tirmizî)

“Sevininiz ve sizi sevindirecek şeyler ümit ediniz. Allah’a yemin ederim ki, sizler için fakirlikten korkmuyorum. Fakat ben, sizden öncekilerin önüne serildiği gibi dünyanın sizin de önünüze serilmesinden, onların dünya için yarıştıkları gibi sizin de yarışmanızdan, dünyanın onları helak ettiği gibi sizi de helak etmesinden korkuyorum.”  buyurdular. (Buhari)

Rabbim bizleri bu dünya hayatının aldatıcılığından muhafaza eylesin. Amin

Selametle…