Mümin erkek ve mümine kadınlar yaşadığı zamanın ömrün en son merhalesi olduğuna inanarak yaşayıp amel edenlerdir.

Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim de şöyle buyurmaktadır; “Ey inananlar! Allah'tan korkun ve herkes, yarına (ahiretine) ne hazırladığına baksın. Allah'tan korkun, çünkü Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.(Haşr 18)

İnsanoğlu yarınlarını bitmeyecek gibi görmesiyle ahiret hayatını tehlikeye atmaktadır. Zaman eriyip gitmekte ve gün geçtikçe ölüme yaklaşılmaktadır.  Ahiret için biriktirdiklerimiz haricinde bize bir şeyin fayda sağlamayacağı bilinmelidir.

Rabbimiz Asr suresinde zamanın yok olduğunu ve akıp gitmekte olduğunu bildirmekte ve bizleri şu şekilde uyarmaktadır; Asra andolsun ki, İnsanoğlu gerçekten ziyandadır! Ve insanlık tarihi buna şahittir, Ancak Allah’a ve âhiret gününe iman eden, bu imana yaraşır güzel ve yararlı davranışlar ortaya koyan, birbirlerine hakkı hukuku, adaleti, doğruyu ve gerçeği öğütleyen ve zulme karşı verdikleri mücadelede birbirlerine güç ve cesaret vererek, bu yolda karşılaşacakları zorluk ve sıkıntılar karşısında ümitsizliğe kapılmadan, yılgınlığa düşmeden direnmeyi öğütleyenler müstesna. İşte yalnızca bunlardır, hüsrandan kurtulup dünyada ve ahirette kurtuluşa erecek olanlar.

Ölüm gelmeden salih amelleri artırmalı ve hayırda acele edilmelidir. Resulullah (s.a.v) efendimiz “İyi ameller hususunda acele edin. Yakın zamanda zulmetli geceler gibi karanlık sapıklıklar vuku bulacaktır. Bu sapıklık döneminde, insan mümin olarak sabaha çıkar da, kafir olarak geceler. Mümin olarak geceler de kafir olarak sabahlar. Çünkü malı karşılığında dinini satar.” Buyurmaktadır.

Ahiret günü bedbahtlardan olmamamız için Rabbimiz ayetinde bizleri şu şekilde uyarmaktadır; “Orada, “Ey Rabbimiz!” diye feryat edecekler, “Ne olur, bizi buradan çıkar; sana söz veriyoruz, daha önce yaptıklarımızdan bambaşka güzel işler yapacağız!” Buna karşılık, Allah onlara diyecek ki: “Ben size, düşünüp ibret almak isteyen birinin düşünebileceği kadar uzun bir ömür vermedim mi? Ayrıca, size bu günün gelip çatacağını haber veren uyarıcılar gelmemiş miydi? Geldi, fakat siz bile bile kötülüğü tercih ettiniz! Öyleyse yaptıklarınızın cezasını tadın bakalım; bugün zalimlere hiç kimse yardım edemeyecek!” (Fatır Suresi 37.Ayet)

Rabbim bizleri yarınlarını, ahireti için faydalı kullananlardan ve yaşadığı zamanın kıymetini bilenlerden eylesin.

Selametle…

Peygamberimin Dilinden Bir Dua

Allah'ım! senden kendisiyle kalbimi hidayet edeceğin, işlerimi toparlayacağın, dağınıklığımı düzene koyacağın, iç dünyamı güzel ahlakla olgunlaştıracağın, böylece beni yücelteceğin, amelimi temize çıkaracağın, doğru yolu bana ilham edeceğin, dostumu temin edeceğin ve beni her kötüden koruyacağın bir rahmet dilerim. 

Allah'ım! Bana, sonrasında küfrün yeri olmayacak bir iman ve yakin bahşet. Dünya ve ahirette senin nazarında şerefini elde edebileceğim bir rahmet ver.
Allah'ım! Hakkımda vereceğin hükmünde, lutfunla kurtuluşu, şehidler menzilini, bahtiyar kullarının yaşantısını ve düşmana karşı yardımını dilerim.

Allah'ım! Görüşüm zayıf, amelim eksik olsa bile ben senden ihtiyacımın bir an önce görülmesini dilerim. Senin rahmetine muhtacım.. (Tirmizi)