Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınava girecek öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından örnek sorular ve çözüm videoları hazırlandı.

Öğrencilerin çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla hazırlanan bu materyaller, Bakanlığın resmi internet sitesinde ve YouTube kanalında paylaşıldı.

YENİ ÖRNEK SORU KİTAPÇIKLARI MEB'İN SİTESİNDE

2023-2024 eğitim öğretim yılında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına girmek isteyen öğrenciler için yeni örnek soru kitapçıkları hazırlandı. Bu kitapçıklar, Milli Eğitim Bakanlığının "https://www.meb.gov.tr/" internet adresinde erişime sunuldu.

Örnek soru kitapçıklarında, Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarında 10'ar soru bulunuyor. T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarında ise 5'er soru yer alıyor. Toplamda 45 sorudan oluşan kitapçıklar, öğrencilerin sınava hazırlık sürecine destek olmayı amaçlıyor.

ÖRNEK SORULAR NASIL HAZIRLANDI?

Örnek sorular, 8. sınıf Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinin öğretim programlarındaki konu ve kazanımlara göre hazırlandı.

Sorular, öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme gibi bilimsel süreç becerilerini ölçmeye yönelik olarak tasarlandı.

Soruların hazırlanmasında, ilgili derslerin öğretim programlarındaki konu ve kazanımlar ile ders kitapları esas alındı. Bu doğrultuda ilgili sınıf seviyesindeki ders kitapları, ders kitaplarında yer alan konu anlatımları, bu konuların işleniş şekilleri, konuyla ilgili metinler ve etkinlikler göz önünde bulunduruldu.

ÇÖZÜM VİDEOLARI YOUTUBE'DA

Örnek soruların çözüm videoları ise MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi YouTube kanalında yayınlandı. Öğrenciler, bu videoları izleyerek soruların çözüm yöntemlerini öğrenebilir ve kendilerini sınava daha iyi hazırlayabilirler.

Muhabir: Bahri Uçar