Hepiniz tanıyorsunuz beni değil mi?
Bir kaç ay öncesine kadar bilmediğiniz halde şimdi aranızda pek ünlüyüm değil mi?
Ne yapalım hayat bu.
Ve hayatın her anı sürpriz ve ironilerle dolu.
Mesela 'Hiç uyumayan şehir Newyork' denen koca şehir şimdi derin derin uyuyor, tamamen sessiz.
'romantizm merkezi Paris' te edebiyat ve şiir bitti.
'ebedi şehir Roma', son anlarını yaşıyor gibi umutsuz ve ıssız.
Disney büyülü değil artık.
Londra sessizce kafeslendi duvarların ardına ve Kraliçe insanlarıyla gizli bir odadan konuşur.
Mekke bomboş! Kimse Hacer-ul Esed' e dokunmak için birbirini ezmiyor ve kimse taşlamıyor şeytanı.
Çin duvarı artık bir kale değil, virüsler cirit atıyor.
G8 ülkeleri suskun, konuşacak olsalar da dinleyen yok.
Gelişmiş dünya ülkeleri aniden dizlerinin üstüne çöktü adeta.
Camiler, kiliseler, havralar, barlar, gece klüpleri, büyük parklar, anıtlar, stadyumlar, bir dakikada bilmem kaç bin dolar basan mekanlar hep bomboşlar.
Mucizeci papazların sihirleri aniden bozuldu, uçan kaçan şeyhlerin kanatları kırıldı. Kutsal su sıradan bir suya dönüştü, kimse beklemiyor Noel Babayı.
Şimdi en işlek yerler, en rağbet gören mekanlar hastane ve mezarlıklar...
Ünlü futbol ligleri, festivaller, dünyanın en ünlü moda şowları, egzotik düğünler hafızasını kaybetti.
Ünlülerin kutlamaları, imza günleri, fuarlar birer birer maziye karıştı.
Tüm altın ve nakit tasarruflarımızla artık sadece yiyecek ve tuvalet kağıtları satın alabiliriz.
Genellikle kafeslerde hayvanları izlemeye giderdik, şimdi hayvanlar bomboş sokaklarımızda dolaşıyor, bizi 'kafeslerimizde' izliyor.
Dışarda giymek için aldığımız pahalı kıyafet ve ayakkabılarımız dolaplarımızda başımıza bela oldu. Yüzüne bakmadığımız ev kıyafetlerimiz ve pijamalarımız son moda.
Ve tüm bu tuhaflıklara rağmen!
Dünya hala dönüyor, hayat hala devam ediyor. Güneş hala parlıyor, kelebekler uçuşmaya devam ediyor, çiçekler hala çok güzel kokuyor ve kuşlar hala şarkı söylüyor.
Bu uzun gece, bazılarımız için sonunda bitecek ve yeni bir gün başlayacak. İşte o zaman bu uzun gecenin dersini unutmayalım.
Tek önemli olanın iman ve sağlık olduğunu, geri kalanının ise ayrıntı ve dağıtılabilir olduğunu unutmayalım.
Ve bir şeyi daha unutmayalım: Tek güçlü olan Allah' tır.
Ve sadece o her hal ve şartta güçlü kalabilir.
Selam ve dua ile.