Gaziantep’te kış aylarının gelmesiyle birlikte yağışlar da artış göstermeye başladı. Özellikle son süreçte günlerce yağan kuvvetli yağışlar kentte yetkililer tarafından uyarıların yapılmasına sebep oldu. Son olarak ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Gaziantep ve çevre iller için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

GAZİANTEP VE ÇEVRE İLLERE UYARI

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre: Doğu Akdeniz'in doğusu ile güneydoğu kesimlerde; yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren görülecek yağışların, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Elazığ, Bingöl, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Malatya'nın güney, Muş'un batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.” Denildi.

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, “Genel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak, zamanla bölgenin doğusunda soğumayla Şırnak'ın doğusu ile Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, yarın (Cuma) gece saatlerinde bölgenin batısında etkisini kaybedeceği, doğusunda ise Cumartesi (07.11.2026) günü akşam saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel küçük çaplı dolu ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” İfadelerine yer verildi.

Kaynak: Mehmet Fener