Sahura kalkmayı alışkanlık haline getirmek yapılacak en doğru davranıştır, bu şekilde hem açlık süresini kısaltırsınız. Metabolizma hızınızı da korumuş olursunuz.

Sahurda yemek olarak da çorba, az yağla yapılmış zeytinyağlı yemekler veya hafif kahvaltılardan birisini seçmek en doğrusu olacaktır. Ayrıca susuzluğu tetikleyecek aşırı yağlı ve tuzlu besinlerden uzak durulmalıdır.

Sahurda çok tuzlu ve baharatlı yiyecekler yenilmemelidir. İftarla sahur arasında yeterli su  üketmeliler.

Tatlı seçiminizi iftardan hemen sonra yapmak yerine birkaç saat sonra ara öğünde tercih etmek ve ağır şerbetli tatlılar yerine 1-2 porsiyon meyve veya şeker ilave etmeden komposto olarak tüketilebilir. Çok az şekerli veya şekersiz sütlü tatlılar tercih edilebilir.

Ramazan’da hareketsizlik, bağırsak hareketlerinin yavaşlamasına neden olabilir. İftardan sonra yarım saatlik yürüyüşler yapmak sindirimi kolaylaştırır.  

Mutlaka Sahura Kalkın. Ana Yemek İçin Bekleyin. Tatlı Yerine Meyve Tercih Edin. İftar ve Sahur Arasında 10 - 12 Bardak Su İçin. Kalorili Kahvaltılıklara Yönelmeyin. Çay ve Kahvenin Yanında Su Tüketin. Lifli Yiyecekleri Tercih Edin.

Protein kaynaklarından; süt, yoğurt, ayran, yumurta, peynir çeşitlerinden zengin bir sofra olarak planlama yapılmalı, yağlı ve tuzlu yiyeceklerden, kızartmalardan uzak durulmalıdır. Sahurda zeytin ve zeytin ezmesi gibi tuzlu besinler yerine yağlı tohum kaynaklarından ceviz, badem, fındık tercih edilmelidir. Tuzsuz  zeytin tüketebilirsiniz. Sürecek