Başkan Yılmaz partisinden istifasının ardından ilk kez meclise başkanlık yapıyor.

Şehitkamil Belediye Meclisi salonunda zabıtalı güvenliklerle önlem alınması ise dikkat çekti.

ŞEKABEL GÜNDEMİ

Şehitkamil Belediye Meclisinde Belediye İştiraki olan Şekabel Gıda ve Ticaret A.Ş.’deki Belediye Hissesini temsil etmek üzere Yönetim Kurulu Teşkili için Belediye Başkanı Umut Yılmaz’a yetki verilmesi ile ilgili madde gündeme gelmesinin ardından Yeniden Refah Partili Meclis Üyeleri flaş bir karar almıştı.

YRP VE CHP’DEN RET

Umut Yılmaz’a yetki verilmesi ilgili maddeye Yeniden Refah Partisi Grubu ret oyu kullanma kararı aldı. Haber Merkezimize ulaşan bilgilere göre YRP Grup Başkanvekili İbrahim Halil Arslan’ın ret kararını meclis üyelerine bildirdiği öğrenilmişti. Öte yandan 17 meclis üyesi ile temsil edilen CHP ise maddenin komisyona sevkinde de ret oyu kullanmıştı. CHP’li meclis üyeleri ilgili maddeye ret oyu vereceklerini bir kez daha deklare etmişti.

İBRAHİM HALİL ARSLAN REDDİN SEBEBİNİ ANLATTI

Şehitkamil Meclisi’nde Şekabel yetkisi görüşüldü. Komisyondan oy çokluğu ile geldi. Mecliste oylandı. Yeniden Refah Partisi Grup Başkanvekili İbrahim Halil Arslan, Umut Yılmaz'a yetki verilmesi ile ilgili karara komisyonda neden ret kararı verdiklerini anlattı.

ŞEKABEL YETKİSİ KABUL EDİLDİ

Tartışmalı Şekabel yetkisi ile ilgili karar oy çokluğuyla kabul edildi. YRP ve CHP grubu tarafından söz konusu yetkiye ret verildi. CHP'li Kadir Yemişen ise Umut Yılmaz'a yetki verilmesi ile ilgili karar kabul oyu kullandı. Bununla birlikte, CHP grubu oylamada fire veren taraf oldu

GAZİANTEP FK'YA 100 MİLYON TL DESTEK İDDİALARI

CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Sucu, Gaziantep FK yönetimine yapılacak 100 milyon TL'lik yardımı sordu. Bunun üzerine Umut Yılmaz Gaziantep FK'ya 100 milyon TL destek verileceğine dair iddiaları yalanladı. Mehmet Haz'da "Ben bu çat altında yalan söylemeyeceğim" diyerek üstü kapalı Yılmaz'ı yalanladı.

Yılmaz "Yanlış Konuşuyorsunuz"

İddialara ilişkin konuşan Başkan Yılmaz “İki tane sayın milletvekili yanlış iddiada bulundu ve o iddiayı yeniledi. Mahkeme orada. Borcumuz var ise biz meclis kurulusu olarak ne fikirde siz kabul edeceksiniz? Size bana inanmadığınızı biliyorum. Bunlarla biz zaten bir yıldır boğuştuk biz. Bana inanmadığınız için de başkan yardımcımıza söz verdim. Ona da inanmıyorsunuz. Şimdi hala diyorum ki bak yalan konuşuyorsunuz demiyorum. Yanlış konuşuyorsunuz. Şu anda ekstra paramız var. Belediyemiz borca batık diyorsunuz ya. Bunu da utanmadan bu insanların gözünü içine bakarak söylüyorsunuz. Bizim belediyemizin ekstra parası var. Ne anlatıyorsunuz? Bırakın. Bırakın bunu. Gaziantepfk’da yönetimi oluşurken nasıl zorlu oluştuğunu burada birçok arkadaşımız biliyor. Yönetime kimse girmek istemedi. Kimse sahip çıkmak istemedi arkadaşlar. Ya babamın şirketi mi Gaziantep Futbol Kulübü. Ne kadar ayıp ediyorsunuz ya. Ya siyasetçiler gibi konuşalım ya. Artık bırakın. Bir yıl boyunca boğuştuk. Bu boğuşmaları bırakın. Sakinliğimizi koruyalım. Meclisimizde bu ilçe için bir şeyleri yapalım, konuşalım. Ama ben zaten şu an görüyorum ki açıkça bir nefret doğmuş. Bunu da ben sizi baş başa bırakıyorum. gidin, kente siz cevap verin.” şeklinde ifadeler kullandı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz' yetki verilmesini öngören bazı maddeler mecliste komisyonda reddedildi. Söz konusu maddeler oy birliğiyle mecliste de reddedi.

Kaynak: Mehmet Fener