Her web sitesi sahibi, web sitesinin daha doğal ziyaretçi çekebilmesi için ana sayfada olmak ister. SEO danışmanlığı; web sitesi hakkında daha fazla bilgi edinmek ve onu yukarı taşımak için arama motorlarına öncelik veren bir hizmet olarak tanımlanabilir. Arama motoru optimizasyonu SEO danışmanının amacı; web sitesinin değerini, otoritesini artırarak ve arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlayarak web sitesinin doğal ziyaretçi trafiğini artırmaktır. SEO Danışmanlığı kısa bir giriş niteliğindedir; web sitesinin ana sayfasında verilen danışmanlık modelinin adıdır. Bir bütün olarak düşünüldüğünde SEO hizmetlerine SEO danışmanlığı denildiğini söyleyebiliriz. SEO danışmanı konseptine göre SEO web sitesini toplayıp analiz edebilir, işe başlayabilir, devam edebilir, gözden geçirebilir, raporlayabilir ve iyileştirebiliriz.

SEO danışmanlığı, hizmetin bir web sitesini ana sayfaya yerleştirmek için gerekli tüm adımları gerçekleştirdiği, bu içeriklerin arama motorlarında daha fazla kelime ile görüntülendiği, genel kontrol ve analizin yapıldığı bir kavramdır. Web sitenizi hazırlama ve onu kader olarak bırakma ve dolayısıyla Google'da kalma kaderiniz, web sitesini hazırladığınız kişi değildir. Web siteniz doğru altyapıya sahipse bu başarısızlığın nedeni gerekli SEO çalışmalarına profesyonel olarak başlamamış olmanız veya hiç başlamamış olmanızdır. Web sitesinin tüm içeriği veya e-ticaret sitesinde yer alan ürünlerin detaylı bilgileri SEO için en önemli değerdir. SEO araştırması için, web sitesi içeriğinin eğlencesi, özgünlüğü ve kalitesi, web sitesi ziyaretçilerinizin memnuniyeti ile doğru orantılıdır. Google, bir web sitesinin sıralamasını belirlerken, site ziyaretçilerinin memnun olup olmadığını belirleme konusunda çok dikkatli olacaktır. Algoritmayı tespit etmek için sayfa bekleme süresi, ziyaret edilen toplam sayfa sayısı vb. Göstergeleri kullanarak algoritmasını kullanır.

Neden ihtiyaç duyulur?

Bir Web sitesi veya e-ticaret sitesi hazırladığınızda sitenin altyapısı SEO uyumlu veya SEO standartlarına uygun olabilir. Ancak bu tek başına web sitenizin arama motorlarında başarılı olacağı anlamına gelmez. Bu altyapı sadece arama motorlarında başarınız için gerekli koşulları sağlar. SEO'nun başarılı olabilmesi için web sitenizin içeriği, sürekli güncellemeleri, yeni içerik oluşturma, sosyal medyaya bağlantılar ve harici bağlantılar edinme gibi daha ayrıntılı bilgilere ihtiyacı vardır. Şirket web sitesinde, arama sonuçlarının ilk sayfasında şirket ile ilgili birçok kelimenin bulunması, web sitenizin trafiğinin aynı oranda artmasını sağlar. Bu, yeni müşteriler edinmenizi sağlar.

Profesyonel SEO hizmeti almak veya SEO'ya yatırım yapmak çok güzel bir karardır. Doğru profesyonel yerden alacağınız SEO danışmanlık hizmetlerinin getirisi, yatırımınızın çok ötesine geçecektir. Web sitenizi hazırlarken SEO'ya göre web sitesinin temel yapısı sağlanmalıdır, evet. Ancak ciddi ve profesyonel SEO çalışmalarınıza kendiniz, kendi ekibiniz