İsrail, geçen ay Han Yunus’u “savaş bölgesi” ilan etmiş ve bölgeye giriş çıkışları yasaklamıştı. Bu ilanın ardından bölgeye kara operasyonu başlatan İsrail, son günlerde Han Yunus’u havadan, karadan ve denizden ağır bombardımana tutuyor.

İsrail ordusunun yazılı açıklamasında, son 24 saatte İsrail güçlerinin Han Yunus’ta geniş kapsamlı saldırılar gerçekleştirdiği ve bölgenin kara birlikleri tarafından tamamen kuşatıldığı bildirildi.

Han Yunus’tan Refah’a zorunlu göç

 Han Yunus’tan Refah’a Zorunlu Göç

İsrail’in saldırıları nedeniyle Han Yunus’ta yaşayan Filistinliler, hayatlarını kurtarmak için bölgeyi terk etmek zorunda kalıyor. Han Yunus, daha önce Gazze’nin kuzeyinden İsrail saldırılarından kaçan on binlerce Filistinliye de ev sahipliği yapmıştı.

Han Yunus’tan kaçan binlerce Filistinli, Gazze’nin güney ucundaki Refah bölgesine doğru yollara düştü. Refah, zorunlu göçlerle nüfusu 4 katına çıkarak 1,2 milyonu bulan Gazze’nin en kalabalık bölgesi haline geldi.

Refah’ta yaşam koşulları ise giderek kötüleşiyor. İsrail saldırılarından önce Gazze’de nüfus yoğunluğu en düşük ve yapılaşma en az olan bölge olan Refah’ta, yerlerinden edilen on binlerce Filistinli, çadırlardan oluşan kamplarda hayatta kalmaya çalışıyor.

Kaynak: Haber Merkezi