Altılı Masa’da tüm hesaplar kazanmak üzerine yapılıyor. Hesaplarına göre, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığını kazanıyor, diğer liderler cumhurbaşkanı yardımcılığı elde ediyor. Bakanlıklar paylaşılıyor, Meclis parselleniyor, İmamoğlu ile Yavaş donatılmış yüksek yetkilerle Cumhurbaşkanı yardımcısı olup liderlerle aynı statüye yükseliyor.

Tüm bunlar tabana pompalanıyor, altılı masaya umut bağlayanlar da bu hesabın tutacağına kesin inanç içinde 15 Mayıs sabahını iple çekiyor.

Ancak bir de evdeki hesabın çarşıya uymama durumu var. Bu kimse demiyor ki bu hesap tutmaz, tersi olur da seçimi kaybederlerse ne olacak?

Dilimizde “Veyl mağlubun haline” diye bir söz var. Kılıçdaroğlu kaybedince “Kaybet kaybet” durumu olacak. Ortakları da Kemal beyle birlikte domino taşı misali devrilip gidecekler. İşin ilginç yanı sadece liderler kaybetmeyecek, aynı zamanda seçimlere 10 ay kala İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla beraber bunlara umutla bağlananlar da kaybedecek.

Bizden hatırlatması! Kemal beyin şişirilmiş popülaritesine fazla güvenmeyin, ayaklarınız biraz yere bassın, öyle yüksek perdeden atıp tutmayın; sonunda mahcubiyet olabilir…