Kibir, hırs ve hased, bütün günahların kaynağı olduğu gibi, aklı tutsak eden, bâsireti daraltan ve vicdanı körelten habis duygulardır.
*
Eğer bu habis duygular siyâset erbabına tezahür ediyorsa toplumu felakete sürükleyebilir, unutulmaz acılara sebep olabilir.
*
Yakın tarihimizde bunun en canlı örneği Adnan Menderes ve 27 Mayıs ihtilalidir. CHP ve onun genel başkanı Inönü, elinden alınan iktidarın intikamını Yassıada mahkemelerinde aldı.
*
27 Mayıs'ın geri planında ABD'nin oluğunu biliyoruz. Ama ihtilali yapanlar Menderes'e kın, nefret ve haset duygularıyla yanıp tutuşanlardı. ABD, bu duyguları istismar ederek kullandı.
*
Bu gün de aynı senaryonun sahneye konulma hazırlıkları yapılmaktadır. Oyunu ortaya koyan gene ABD, sadece aktörler değişti. Şimdi de hedefteki adam Erdoğan!
*
15 Temmuz halkın devreye girmesiyle bertaraf oldu, ama düşmanın hedefi değişmedi. Erdogan, sadece semboldür. Iktidarda olan halkın iradesidir. Halk, iradesinin arkasında durduğu müddetçe Türkiye kalkınma hamleleriyle yoluna devam edecektir.