*Savunma sanayimiz henüz emekleme çağında, kökleşip gürleşmesi için zamana ihtiyacımız var. Özellikle hava sahası, muharip savaş uçağı, savaş gemisi, denizaltı, tank ve her türlü mühimmat ve füze üretiminde yol almamız gerekiyor.

* Ayrıca bütçe açıksız ekonomiye ulaşmamız ve ticaret hiterlandımızı gemişletip küresel tüccar devlet olma hedefimize ulaşmamız lazım. Bunun olması içinde bize yirmi yıl savaşsız zaman gerekli.

* Bunu biz biliyoruz da düşmanlarımız bilmiyorlar mı? Elbette bizden daha iyi biliyorlar. Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye tüm bunların altyapılarını hazırladı önemli bir kısmını da yaptı bu anlamda Türkiye'yi bir üst klasmana taşıdı.

* Eğer Türkiye yirmi yıl daha sulh içinde yaşarsa bu hedeflere ulaşır, ondan sonra da bölgesinin söz sahibi gücü olur. Bu da Türkiye üzerinde hesapları olanları fevkalade rahatsız ediyor.

* Türkiye'yi Gezi olaylarıyla halledemediler, PKK ve hendek ihanetiyle durduramadılar, 15 Temmuz'la indiremediler; şimdi Yunan'ı kışkırtarak üzerimize salıyorlar. Türkiye Yunanistan'la savaşsın, hırpalansın, gücü ve ekonomisi törpülensin istiyorlar.

* Türkiye bin yıllık Anadolu'lu olarak bunu elbette görüyor, bu oyuna asla gelmeyecektir. Doğu Akdeniz'de fiili durum yaratmaya devam edecek, Ege'de gerekirse aynı şekilde fiili durumu devam ettirecektir. * Ancak kendisine bir saldırı olursa buna da gerekli cevabı vermekten çekinmeyecek fakat silahı ilk çeken olmayacaktır...