Adnan Menderes'i idam eden zihniyet sehpa ve yağlı urgan gibi idam aletlerinin parası için eşi Berin hanımefendiye ödeme emri göndermişti...
*
Tüm dünyayı yalan hebere boğarak kimyasal silah imalatı yapıyor gerekçesiyle Irak'ı işgal eden Amerika, bu ülkeye yapmadığı alçaklık kalmadı.
*
Irak'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini yağmaladı, Saddam'ın hazinesini kaldırdı, petrolüne el koydu, hepsinden acısı Ebu Gureyb gibi zindanlarda erkeklerine en aşağılık işkenceleri yaptı ve kadınlarına toplu tecavüz partileri düzenledi.
*
Sözde demokrasi ve hürriyet getireceğini vaad eden bu haydut devlet Irak'ı işgal edip halkına esir muamelesi yapıyor.
*
Kasım Süleymani'yi Irak topraklarında katlederek Irak'ı muharebe alanı yapma yolunu açtı.
*
Irak halkı bu kadar zenginlik içinde perişanlığı yaşıyor. Hükümet ise despot isgalci karsisinda aciz!
*
Buna rağmen dün Irak meclisi Amerikan askerlerinin ülkeden çıkarılması için hükümete yetki verdi.
*
Bu gelişmeler üzerine Trump Irak'ı tehdit ederek, "Sizi işgal etmek için milyarlarca dolar masraf ettik, havaalanları yapıp üsler kurduk; verin paramızı çıkalım!" diyor.
*
Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış misali, kendileri Irak'a tazminat ödemesi gerekirken dönüp "verin paramızı, çıkıp gidelim" deme pişkinliğini gösteriyor.
*
Irak, istediği parayı verse de yine çıkıp gitmez, sadece bir kere daha soymuş olur! Saddam'a "zalim/diktatör" diyerek vatanlarının işgaline çanak tutanların bu gün ağlamaya bile mecali yoktur...