Sahurda Ne Yenmez? Sahur, gün boyunca oruç tutan bireylerin enerji seviyelerini sürdürebilmek ve sağlıklı bir gün geçirebilmek için önemli bir öğündür.

Sahur, gün boyunca oruç tutan bireylerin enerji seviyelerini sürdürebilmek ve sağlıklı bir gün geçirebilmek için önemli bir öğündür. Ancak, sahurda tüketilen yiyeceklerin dikkatlice seçilmesi gerekmektedir. Sahurda aşırı tuzlu ve şekerli yiyeceklerden, ağır ve yağlı yemeklerden, kafein içeren içeceklerden ve aşırı tuz içeren besinlerden kaçınılmalıdır. Çünkü bu tür besinler, gün boyunca susuzluğa neden olabilir ve hızlı bir şekilde vücuttan sıvı kaybına yol açabilir. Ağır ve yağlı yiyecekler ise mideyi zorlayarak sindirim sistemini olumsuz etkileyebilir ve gün içinde rahatsızlık hissi yaratabilir.

 Sahurda tok tutan yiyecekler, uzun süreli açlık hissetmemenizi ve gün boyunca enerjik kalmanızı sağlar. Sahurda tok tutan besinlerden bazıları şunlardır:

Proteinden zengin gıdalar; Yumurta, Peynir, Ton balığı, Tavuk, Hindi, Soya fasulyesi, Mercimek, fasulye, nohut, çökelek, lor.

Karbonhidrat: Tam tahıllı ekmek, Yulaf ezmesi, Bulgur, Kinoa, Esmer pirinç, Tatlı patates

Sağlıklı Yağlar: Tuzsuz Zeytin, Avokado, Fındık, Ceviz, Badem, Chia tohumu, Keten tohumu, kinoa

Lif: Sebzeler (brokoli, ıspanak, salatalık, domates)

Meyveler (elma, armut, portakal, muz)

Kuruyemişler; ceviz, badem, fındık

Sıvı: Su, Ayran, Bitki çayı

Sahurda tok tutan besinlere örnek menüler:

Yumurta, peynir, tam tahıllı ekmek, domates, salatalık, ceviz.

Yulaf ezmesi, yoğurt, meyve, fındık havuç.

Bulgur pilavı, tavuk, sebze.

Kinoa salatası, ton balığı, zeytin

Omlet, peynir, zeytin, meyve. Sürecek