Ufuk Ayşe Kepkep

Tüm Makaleleri

Ufuk Ayşe Kepkep

RAMAZANDA BESLENME (5)

Sahurda Yenilecek Hafif Yiyecekler Nelerdir?

RAMAZANDA BESLENME (4)

Sahurda Ne Yenmez? Sahur, gün boyunca oruç tutan bireylerin enerji seviyelerini sürdürebilmek ve sağlıklı bir gün geçirebilmek için önemli bir öğündür.

RAMAZANDA BESLENME (3)

Sahurda ne yememeliyiz?

RAMAZANDA BESLENME (2)

Sahura kalkmayı alışkanlık haline getirmek yapılacak en doğru davranıştır, bu şekilde hem açlık süresini kısaltırsınız. Metabolizma hızınızı da korumuş olursunuz.

RAMAZANDA BESLENME (1)

Onbir ayın sultanı Ramazan geldi. Uzun saatler aç kaldığımız, beslenme düzenimizin oldukça değiştiği bu dönemde dengeli beslenme önemlidir.

Narın Faydaları (4)

Nar suyu yüksek tansiyon da, kalp ağrılarında, basur tedavisinde kurdeşende, idrar söktürücü olarak,bayılmalar da tedavi amaçlı içilmelidir. 

Narın Faydaları (3)

Konjuge linoleik asit (yağının yüzde 83'ü) bakımından zengin olan nar çekirdekleri (tohumları) Koroner kalp hastasında strese bağlı bazı etkenleri (miyokard iskemisi gelişimini) , kolon kanseri ve dam...

Narın Faydaları (2)

Kaynatılmış nar kabuğu boğaz ağrısına iyi gelir.  Meyvelerinin kabukları gallotanen tipi polifenolik bileşikler bakımından zengindir, bağırsak enfeksiyonlarına ve boğaz enfeksiyonlarına yol açan mikro...

Narın Faydaları

Nar (Punica granatum L.) Punicaceae familyasından genellikle tropik ve subtropik bölgelerde yetiştirilen çok yıllık bir bitkidir (Alper, 2001).