Gaziantep FK, Pazartesi günü akşamı karşılaştığı Beşiktaş maçını 2-0 kazandı. Bu galibiyet ile düşme hattının hemen üzerinde kendine yer buldu.

Gaziantep FK, Pazartesi günü akşamı karşılaştığı Beşiktaş maçını 2-0 kazandı. Bu galibiyet ile düşme hattının hemen üzerinde kendine yer buldu. Takımın golleri (Sorescu ve Draguş) Rumen oyunculardan geldi. Rumen teknik adam Sumudica’nın takımdan ayrılmasından 3 gün sonra hem de bir Beşiktaş maçından galibiyet alınması ve bu galibiyeti getiren gollerin Rumen oyunculardan gelmesi ne kadar ilginç değil mi?

Gaziantep FK, Sumudica’dan sonra teknik direktörlük için birçok spor adamını aklından geçirdiyse de kariyerinde daha önce Kasımpaşa’yı çalıştıran genç teknik adam ile anlaştı.

Daha tecrübeli bir teknik adam ile anlaşılabilir miydi? Çok zor. Çünkü bu takımın başına gelecek isimler eğer takımı ligde tutamazlarsa kariyerlerinde büyük yara alırız korkusu ile bu işe yanaşmazlardı. Zaten takımın durumu hiç iç açıcı değildi. Sumudica’nın saçma sapan oyun tarzı, futbolcuların beceriksizliği ve iştahsızlığı takımın başına gelecek teknik adamları korkutuyordu. Futbolcular istekli, çalışkan ve gayretli bir görüntü içinde olsalardı belki de daha tecrübeli bir teknik adam ile anlaşılabilirdi.

Selçuk İnan’ın kariyeri için iyi bir deneyim olacağı kanaatindeyim. Eğer bu takımı güzel bir futbol sergileyen, asla pes etmeyen, mücadeleci bir hale getirebilirse onun için büyük bir başarı olacaktır. Tam tersi bir senaryo olur ise Selçuk İnan için felaket olmayacaktır. Bunun için ne futbolcuların, ne teknik adamın kaybedecek bir şeyleri yok. Ama yönetim çok şey kaybedebilir.

Artık bundan sonrasını izleyip göreceğiz. Bu süreçte Selçuk İnan’a ve futbolculara güvenip, takımı yalnız bırakmadan “Güzel günler göreceğiz İNAN’ın çocuklar” demeliyiz.