Trendyol Süper Lig’in 18. Haftasında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadında Fatih Karagümrük’le karşılaşacak olan Gaziantep FK güven vermiyor.

Kalyon stadyumunda Adana Demirspor’la karşılaştığı mücadelede 2 dakikada 2 gol kalesinde görerek maçtan sezonun ilk beraberliği ile ayrılan Gaziantep FK düşme hattının hemen üzerinde yer alıyor. Bu sezon oynadığı 16 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 10 yenilgi alan Gaziantep FK, attığı 17 gole karşılık kalesinde 27 gol görerek ligde 16. Sırada bulunuyor.

Sezona Erdal Güneş ile başlayan Gaziantep FK üst üste alınan mağlubiyetlerden sonra Marius Sumudica ile anlaşarak bir çıkışa geçti ise de son zamanlarda alınan başarısız sonuçlar ve göze hoş gelmeyen futbolu ile sıkıntılı bir süreç geçirmeye aday durumda.

Düşme hattında bulunan ve aramızda sadece 1 puan olan Konyaspor ve Samsunspor ligin 17. Haftasında karşılaştıkları mücadelenin berabere bitmesi Gaziantep FK’nın son dört takım arasına girmesini engelledi. Bu hafta Konyaspor, Kayserispor ile kendi evinde karşılaşırken, Samsunspor Alanya deplasmanında olacak. Gaziantep FK ise Fatih Karagümrük ile İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda mücadele edecek. Zor geçmesi muhtemel olan karşılaşmada mutlak puan alması gereken Gaziantep FK’da bir oyun şeklinin olmaması, formsuz futbolcular ve göze hoş gelmeyen bir oyun şekli taraftarı mutsuz ediyor.

Marıus Sumudica ile bir hareketlenme göstermesine rağmen, son haftalarda üst üste alınan mağlubiyetler taraftarın da stattan uzaklaşmasına neden oluyor. Ayrıca, Ajans spor’un 2020 yılındaki bir haberine göre Sumudica, ligde bulunan 495 futbolcunun 480’inden daha fazla kart gördü.

Geçmiş dönemlerde gördüğü kartlara sitem eden Rumen hoca, hakemlerin kendisine önyargılı davrandığını ve en ufak söyleminin cezalandırıldığını her fırsatta dile getiriyor.

Gaziantep FK ligin en az kart gören takımları sıralamasında orta sıralarda (35 sarı/ 2 kırmızı) bulunurken Rumen teknik adamın futbolcuları örnek alarak daha dikkatli olması gerekmektedir.

Gaziantep FK’nın bir oyun planının olmaması, bir sonraki maçın nasıl oynanacağının belirsizliği taraftarlarda olumsuz düşüncelere neden olmaya devam ediyor. Lazar Markoviç, Max Gradel ve Denis Draguş hareketlilikleri ile takıma katkı sağlamaya çalışsa da Alexandru Maxim ‘in eski formunda uzak olması Papy Dilobodji’nin son dönemlerdeki etkisizliği takımı zor durumlarda bırakıyor.

Bütün bunlara rağmen önündeki Fatih Karagümrük ve sonrasındaki Kalyon Stadı4nda karşılaşacağı Pendikspor maçlarından alınacak galibiyetler, takımı havaya sokacak ve düşme hattından uzaklaşarak moral bulmasına sebep olacaktır.