A Milli Takım, hazırlık maçında Avusturya deplasmanında 6-1’lik skorla ağır bir yenilgi aldı. Bu sonuç ile milli takımın Avrupa Şampiyonasına hazır olmadığını gördük.

6-1 gibi ağır bir yenilgi hazırlık maçı dahi olsa kabul edilir gibi değil. Maçta Kenan’la ciddi tehlikeler yarattık ama sonuç alamadık. Sahanın bizim taraftan yine en iyilerinden Hakan Çalhanoğlu’nun çabaları ise yeterli olmadı. Final paslarındaki yetersizliğimiz ve ciddi bir forvet eksikliğimiz gözlerden kaçmadı.  Forvet bölgesine Enes Ünal, Kenan Yıldız ve Can Uzun dahil edilirken, oynadığımız son iki hazırlık maçında tek gol Hakan Çalhanoğlu’ndan geldi.

Sonuçta bir hazırlık maçı oynadık. Eksiklerimizi görmemiz açısından iyi bir sınavdı ancak skordan bağımsız konuşsak dahi iyi bir milli takım izlemedik. İyi oynar gibi gözüken fakat bir türlü organize olamayan ve takım içinde uyumsuzluk gözlenen mücadele bana umut vermedi.

Euro 2024 macerasında milli takımın böyle bir futbol oynayacağını düşünmemekle birlikte futbolcuların kendilerini Avrupa arenasında ispatlayabilmek adına daha iyi performans göstereceklerini umuyorum.