İngiltere Premier Ligi’nde hafta sonu oynanan Fulham-Burnley maçı çok ilgi çekici idi. Maçın ilgi çekici olmasının birkaç nedeni vardı.

Rebecca Welch, lig tarihinde maç yöneten ilk kadın hakem oldu. Craven Cottage’de oynanan maçta bir kadın hakemin görev yapması, hem de Premier Lig’de bir ilk olması hiçte yadırganmadı. Bu sezon Championship ve 3.-4. Liglerde maç yöneten Rebecca genel anlamda başarılı bir maç yönetti. Her iki takımın futbolcuları da Rebecca’nın kararlarında fazla itirazcı olmadı ve Lig’in son sırasındaki Burnley, Craven Cottage’deki maçta güçlü Fulham’ı 2-0 mağlup etti.

Bir diğer ilgi çekici olay ise maçı izleyenler mutlaka fark etmiştir, tribünde yer alan 23.598 taraftarın düzeni idi. Taraftarlar kurallara o kadar özen göstermişti ki gerçekten örnek bir oturma düzeni vardı. Merdiven boşluklarında bir tek kişi yoktu. Taraftar kendilerine ayrılan koltuklar dışında hiçbir yere dağılmamıştı. Bu görüntü maçın hakemi Rebecca’ya bir yardım mı? Yoksa İngiliz futbol severlerin bir kibarlığı mı? bilinmez ama her yönüyle heyecanlı ve güzel bir maçtı.

                                                     ***

Gaziantep FK, tehlikeli bölgeden uzaklaştı

Gaziantep FK ligin 18. haftasında deplasmanda karşılaştığı Fatih Karagümrük’ü 3-0 mağlup etti. Ligde 4 maç aradan sonra kazanan Gaziantep FK’nın gollerini maçın 27. dakikasında Draguş, 49. dakikada Max Gradel ve 87. dakikada N’Koulou kaydetti.

Fatih Karagümrük maçında yıldızlaşan Draguş 1 gol ve 1 asist ile maçın yıldızı olurken 75. dakikada belinde hissettiği ağrı nedeni ile oyundan alındı. 54. dakikada L.Markaviç’in yerine oyuna giren ve 1 asiste imza atan Maxim ise çok etkili olamadı. Gaziantep FK bu galibiyet ile puanını 19’a çıkartarak tehlikeli bölgeden biraz daha uzaklaştı.

Deplasmanda olmasına rağmen akıllı ve etkili bir oyun sergileyen Gaziantep FK defans bölgesinde hata yapmayarak ev sahibi takıma pozisyon vermedi. Müsabakanın ikinci yarısında skoru koruma ve kontratak ile gol arama anlayışıyla sahada olan Gaziantep FK 2 gol daha bularak maçı 3-0 kazanmayı bildi.

Maç sonunda Sumudica, “Bizim oynadığımız en iyi maçlardan biriydi. Adana maçında bunun sinyallerini vermiştik. İyi yoldayız, emin adımlarla yola devam edeceğiz” derken, bu deplasmanda kendilerini yalnız bırakmayan taraftara teşekkür edip, bir sonraki Pendikspor maçında 15 bin taraftar ile kendilerine destek olmalarını istedi.