Öfke; aslında kişinin meramını anlatmaya çalışırken, o sorunun başka yerlerde gezmesine izin veren, anlatılmak istenilen mevzunun yanlış anlaşılmasına sebep olan, verdiğin kararlarda mümkün mertebe yanlış yola saptıran, zarara uğratan, sonucunda kişinin pişmanlıklarla baş başa kalmasına sebep olan içsel bir dürtüdür.

Öfkeyle verilen hiçbir karar sağlıklı olmamıştır. Öfkeli olduğunuz her an, belli bir zaman sonra hep geriye doğru adım atmak istersiniz. Çünkü öfkeliyken yapılan davranışlar, düşünceler sağlıksız bir empatinin dışına çıkar. Sonrasında yaşadığınız duygular, aslında “ KEŞKE” dedirtecek niteliktedir. Öfke bir insana yapmaması gereken şeyleri uygulaması konusunda beynin ısrarcı bir şekilde telkin vermeye çalışmasıdır. Bu bağlamda irademizi kullanabilmeyi başarırsak ve kendimize sabır erdemini öğretirsek “KEŞKE” düşüncelerinden çıkmayı sağlayabiliriz.

Öfke kontrolünü sağlayamadığınız zaman zararı en başta kendinize vermiş oluyorsunuz. Yasadığınız bir ilişkide anlaşılmadığınızı düşündüğünüz zaman öfkeniz artabilir. İş hayatınızda yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu zaman öfkenize hakim olamayabilirsiniz. Gece sağlıksız uykular, öfke ve gerginliğe neden olmaktadır. Sağlıksız beslenme gergin olmanıza sebep olurken, gün içerisinde bir anda anlam veremediğiniz öfke sizinle beraber yürür gider.
Peki... Belli ki daha birçok sebepten, belki de farkına bile varamadığınız zaman diliminizde kendinizce öfkeli olmanızın nedenleri var.

Önemli olan öfke duymanız değil, öfkenizi kontrol altına almanızdır. Daha sonraki süreçlerde mutsuz olmamak için daha sabırlıca düşünmekte fayda var. Her dakikamız elbette hepimiz için değerlidir. Bazen olayların sarpa sardığı zamanlar olur.

O olaydan hiç çıkamayacakmışız gibi hissederiz. Ama metanet duygusu olduğu sürece, her olayın bir çıkış yolu olduğunu göreceksiniz. Her ne yaşarsanız yaşayın “SABIR” denen erdemin her zaman kazançlı çıktığını anlayacaksınız. Sadece öfkeyle karar vermemek, öfkeyle beslenmemek gerekir. Öfkeyle verilen her karar acele verilmiş bir karardır. Acele verilen kararlar ise güvenilir sonuçlar çıkarmamaktır.

Öfke duyduğunuz anda bir beş dakika kendinize zaman ayırıp, derin nefes almanızı öneririm. Bu zaman diliminde öfke kontrolünü elinize almış olacaksınız. Biraz sabretmeyi bilirseniz, günlerce çekeceğiniz pişmanlıktan kurtulabilirsini