Önceki gün Gaziantep üzerinden AK Parti’nin üç günlük (Cuma, Cumartesi, Pazar) seçim çalışmaları üzerinden kısa bir değerlendirme yapayım istedim.

Her ne kadar 14 Mayıs seçimlerine daha 28 gün varsa da, görünen o ki, AK Parti şimdiden alan hakimiyetini sağlamış durumda. Sahada ise AK Parti’ye her zamanki gibi yine büyük bir teveccüh söz konusu.

Bununla berber sahada ciddi bir koordinasyon ve dayanışma var. Milletvekili adaylarından, Belediye Başkanlarına, teşkilat mensuplarından, mahalle temsilcilerine kadar herkes bu seçimin zor geçeceğine ancak kazanacaklarına inanmış durumda.

Daha önce de yazmıştım, “İnanmak kazanmanın yarısıdır” diye. Elbette bunun haklı nedenleri var. AK Parti’nin üç tane artısı var ki, bunlar sahada seçim çalışması yapanların elini oldukça güçlü tutuyor.

1-21 yıllık siyasi tecrübe. 2- 21 yıldır bu halk için rakamlarla sayılmayacak kadar yapılan hizmet ve eserler. 3- Halkın güvendiği Recep Tayyip Erdoğan gibi tecrübe sahibi bir dünya lideri.

Bu artıların yanında elbette toplumun derdini dert edinen Cumhur İttifakı’nın içindeki Milliyetçi Hareket Partisi, Yeniden Refah Partisi, HÜDA PAR ve Büyük Birlik Partisi’nin varlığı.

Takip ettiğim kadarıyla bu üç günlük çalışma dahi Cumhur İttifakı’nın psikolojik olarak Millet İttifakına büyük bir üstünlük sağladığını gösteriyor.

Aslında bu beklenen bir şeydi.

Çünkü AK Parti bir söylem değil eylem partisidir.

Yaptığı icraatlarla nam salmış bir partidir.

Böyle olunca doğal olarak sahaya da yansıdı bu durum.

 AK Parti’yi ateşleyen ve sahadaki mensuplarını şevk çalışmasına etki eden bir başka faktör daha var.

Oda halkın AK Parti’ye güvenini belirtmesi.

Aslında bu bile sahada sağlıklı ve verimli çalışma için büyük bir etkendir.

Kısacası AK Parti bu ciddiyet, bu hız ve bu kararlılıkla seçim çalışmalarına devam ederse, 14 Mayıs’ta Millet ittifakı ve Kılıçdaroğlu’na bir hezimet daha yaşatacak görünüyor.

Bekleyip göreceğiz.