Geçen hafta şehir dışındaydım, gittiğim yerde ben Gaziantep den geldim dediğimde herkesin ilk dediği şey; gelişmiş ve misafirperver bir memleket o kadar Suriyeli vatandaşa nasıl iş imkanları sundunuz nasıl ekonomide gerilemediniz diye sordular.

Böylesine bir izlenim yaratmış olmamız beni baya mutlu etti. Gaziantep’in  her geçen gün, yeniliklerle kendine renk katıyor ve büyüyor olması tüm Türkiye’de ses getiriyor.

Şöyle bir düşündüm, nerdeyse her hafta şehrimiz bir bakanı ağırlıyor açılışlar yapılıyor Büyükşehir, Şahinbey, Şehitkâmil belediyelerimiz adeta birbirleri ile yarışırcasına yeni, yeni açılışlar yeni projeler için davetler veriyor protokol şehri oldu.

Geçmiş zamanda kimselerin pek fazla uğramadığı sadece adını bildiği Gaziantep bugün Dünyada nam yapmış oldu mutfağı, sanayisi, sanatı ve daha birçok güzelliği ile. Ne demişler; bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur. Yöneticilerimizin gayretleri ile memleketimiz bağ oldu.

Bakanlarımızın açılışlara katılmaları memleketimizi önemsemeleri Türkiye’de imajımızı daha da güzelleştiriyor, buğun kendi nüfusuna ve dışardan gelen Suriyeli misafirlerimize gönül açmış olan Gaziantep kendi, kendine çarkını çok güzel çevirmekte ve başka memleketlere örnek gösterilmektedir.

Başta bizleri yalnız bırakmayan yöneticilerimize, bakanlarımıza ve şehir için elini taşın altına koyan tüm belediye başkanlarımıza en önemlisi Gaziantep için emek harcayan Anteplilere teşekkür ederim inananın, insanın gururu okşanıyor başka bir ilde bizden söz edilince.

ESKİ BAYRAMLARI ARAYANLAR

1-Çıkmayın tatile büyüklerinizi ziyaret edin

2-Küçük çocuklara cep harçlığı verin.

3-İlk gün baba ocağında toplanın

4-Eş dosta zaman ayırın

5-Evde yalnız başınıza takılmayın

6-Gittiğiniz ortamlarda cep telefonunuzla oynamayınız, muhabbet edin alın size eski bayramlar.

Eski bayram heyecanını yaşamak istiyorsak muhabbet ortamları kurmalıyız…