Sosyal medyada ve bir çok gazetede son günlerde Cumhurbaşkan’ın açılışını yapmış olduğu Isparta coca cola fabrika açılışı konuşuluyor. Bundan rahatsız olan birçok kesim var,  vay efendim nasıl olur da böyle bir markanın açılışına katılır, vay efendim bu olmamalıydı. Diyen kesimlere sesleniyorum;

Siz ülkenin refahını isteyeceksiniz, ekonominin güçlenmesini isteyeceksiniz dışarıdan gelen yatırımcıları ve yapılan yatırımları ayırt edeceksiniz her sektöre kapıyı açmayacaksınız .

Kusura bakmayın! böyle bir dünya yok. Türkiye’nin dört bir tarafına yatırımlar yapılıyor her şehirde projeler gerçekleşiyor ve bunlar neyle yapılıyor, toplanan vergilerle, eğitim,sağlık,ulaşım bunları karşılamak kolay mı? Değil… Bunlar için vatandaşın daha rahat bir hayat yaşaması için devlet vergi toplayacak ve bunu harcayacak ve bu vergilerde böyle büyük fabrikalardan yatırımcılardan sağlanır. Dünya markalarına kapılarımızı açacagız gerilenmeye değil ilerlemeye yol almışız kimseler kızmasın kim yatırım yapmak isterse kapıları açmalıyız.

Ne diyor ünlü filozof Adam Smith ; bırakınınız yapsınlar bırakınız geçsinler .

Ekonomide ayırt edilmez serbest piyasadır ve bunu kendilerine prensip olarak yön alan devletlerin hepsi sürekli ileri ekonomiye sahip olmuşlardır.

Isparta’da açılışa katılan  Cumhurbaşkanı’na karşı sitemlerde bulunanlar biraz daha geniş ve detaylı düşünmelisiniz.Açılmış olan fabrikada kaç kişi çalışacak ve bide bu işçilerin ailelerini düşünün… Böylelilikle Isparta gücüne güç katıp Türkiye daha da güçlenecek.

ANTEP FISTIK FESTİVALİ COŞKULU

Her yıl yapılan ve bu sene 10.uluslar arası Antepfıstığı kültür ve sanat festivali renkli başladı. Açılışa ünlü isimlerde katılarak renklendirmiş oldular. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ve ekibi güzel bir program düzenlemişler emeklerine sağlık halk oldukça memnun ve coşkuluydu.